joi, 30 august 2012

7 Componente ale Succesului

Potrivit lui Brian Tracy există 7 componente ale succesului:

1. Pacea interioară (armonia)
Pacea interioară presupune mulțumire de sine, sentimentul de bunăstare personală, propria fericire. 
Cum obținem pacea interioară? Eliminând sistematic, sau cel puțin, minimalizând, sentimentele distructive de teamă, furie, îndoială, resentiment și îngrijorare, cu alte cuvinte tot ceea ce ne cauzează stres sau ne induce un sentiment negativ.

2. Sănătatea și energia
E bine să vă imaginați că aveți o sănătate perfectă. Gândiți-vă cum ați arăta, ce înfățișare ați avea, cum v-ați simți, ce anume ați face mai mult s-au mai puțin.
Cu cât te gândești mai mult la cum ai putea fi, în loc să te gândești la cum ești de fapt, cu atât vei fi mai animat de acest gând, ceea ce te va face să acționezi în vederea obținerii a ceea ce vrei să devii.
Vei deveni persona care ți-ai imaginat-o că ai putea fi!

3. Relații pline de iubire
O calitate esențială a unei persoane normale este abilitatea acesteia de acrea și menține relații de prietenie și intime cu ceilalți oameni pe termen lung. Esența personalității voastre se devăluie prin felul în care comunicați cu ceilalți și prin modul în care ei se înțeleg cu voi.
Dacă nu aveți o idee clară despre ce doriți cu adevărat într-o relație cu o altă persoană, vă veți găsi probabil în situații pe care nu le-ați ales voi. În viață problemele sunt invariabil „probleme cu alți oameni”.
Trebuie să mențineți controlul asupra relațiilor personale.

4. Libertatea financiară
Obținerea independenței financiare reprezintă unul din cele mai importante scopuri și responsabilități din viața noastră.
Nu banul stă la originea oricărui rău, ci lipsa banilor.
Banii sunt un factor esențial pentru obținerea primelor 3 componente ale succesului.
Puneți următoarele întrebări: 
„Cât demult ai vrea să câștigi într-un an, în cinci, în zece ani?”
„Ce anume ai face mai mult sau mai puțin?”
„Cât de mare ai vrea să fie contul din bancă?”
Totul începe cu definirea clară a viitorului financiar și apoi prin elaborarea unui plan pentru a-l realiza.

5. Idealuri și țeluri importante
Pentru a fi fericit omul are nevoie de un sens și scop în viață. Trebuie să simțim că viața noastră are un sens. Avem nevoie de un angajamnet față de ceva mai mare și mai important decât noi înșine.

6. Autocunoașterea și conștiința de sine
Pentru a trăi în armonie cu tine însuți trebuie să te studiezi și să te cunoști. Trebuie să înțelegi de ce ești așa cum ești, de ce procedezi așa cum procedezi, care sunt factorii care te-au influențat în anumite situații din viață.
Numai atunci când te vei înțelege și te vei accepta pe tine însuți, te vei putea îndrepta spre alte domenii din viața ta.

7. Împlinire personală
Împlinirea personală este sinonim cu autorealizarea. Este caracteristica de bază a celor mai de succes persoane din societatea noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu